Extra week “herfstvakantie” Judolessen.

In afwachting van de nieuwe corona maatregelen van de overheid verlengen wij de judo “Herfstvakantie” met een week. Dit betekent dat de lessen van 27 en 29 oktober vervallen. Afhankelijk van de nieuwe corona maatregelen die begin deze week worden verwacht, kunnen/moeten we dan mogelijk onze lessen aanpassen.

De onzekerheid over de nieuwe maatregelen en hoelang deze gaan duren, nopen ons er toe goed na te denken over het inrichten van de judolessen.

De groepen jonger dan 18 jaar mogen (nog) wel samen trainen maar er mag geen fysiek contact zijn met de Sensei wanneer deze 18 jaar of ouder is. Bij judo, een contactsport in het bijzonder is dit nogal lastig zo niet onmogelijk. Een idee om hier een mouw aan te passen is van onze leden zelf gekomen. We zouden judokaas die tussen de 15 en 18 jaar oud zijn en minimaal 2e kyu (blauwe band) hebben op de mat de begeleiding van de jeugd kunnen laten doen. De Sensei geeft dan aan de kant instructies.

In de groepen waarin ook judokaas van 18 jaar en ouder deelnemen moeten beide groepen gescheiden blijven en mag een groep van oudere judokaas niet groter zijn dan 4. Er mogen meerder groepen van 4 judokaas deelnemen echter deze groepen mogen gedurende een training niet van samenstelling of van oefenplek wisselen. De afstand tot andere groepen moet 1,5 meter zijn en de groepen moeten op een duidelijke manier te onderscheiden zijn. Dit lossen we deels op door de matten in blokken grijs/rood te leggen.

Daarnaast mogen ouders en toeschouwers niet in de ruimte aanwezig zijn met uitzondering voor één ouder van die judoka die (nog) niet zelfstandig kan deelnemen, of voor die voor het eerst meedoet. In de zaal geldt dat je je zo min mogelijk moet verplaatsen, 1,5 meter afstand moet houden en een dringend advies een mondmasker te dragen. Judokaas moeten in judokleding naar de gymzaal komen immers omkleden in kleedlokalen is niet toegestaan. Er dient een duidelijke éénrichting looproute te zijn aangegeven. Dit hebben we middels éénrichtingsverkeer borden duidelijk opgehangen bij de ingang van de kleedlokalen zowel in de hal als ook in de zaal. Om zeker te zijn dat de regels in de gymzaal worden opgevolgd dienen wij een “corona” coördinator aan te stellen.

Dit zijn de belangrijkste regels waaraan wij ons als club dienen dte houden. Wij willen zeker geen bron vormen voor verdere besmetting met en van het corona virus. Een wel overwogen besluit kunnen we alleen nemen met de laatste informatie en afgekondigde maatregelen zoals die deze week verwacht worden.

We vertrouwen op jullie begrip in deze.

Het is even niet anders.