Judolessen starten op 20 mei

Allemaal,

Vanaf donderdag 20 mei 2021 mag het weer, sporten in de gymzaal. Dat is goed nieuws voor onze judoka’s jonger dan 18 jaar.

Echter zijn er wel enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

De belangrijkste voorwaarde is dat het kabinet (RIVM en OMT) aanstaande maandag niet op de “pauzeknop” moet drukken omdat het aantal positieve besmettingen weer is toegenomen.

Verder zijn de volgende regels ( voor de leeftijdsgroep tot 18 jaar) van toepassing, te weten:
-lestijden dinsdag en donderdag van 18:15-19:15 uur en van 19:15-20:15 uur
-eenrichtingverkeer, het ene kleedlokaal in door het andere naar buiten
-douches en kleedlokalen mogen niet gebruikt worden -kom in judopak/trainingspak naar de les -was/desinfecteer je handen -bij klachten blijf je thuis en meld je je netjes af
-ouders en toeschouwers in de zaal zijn niet toegestaan
-na afloop van de les zo snel mogelijk de zaal verlaten
-GEEN beperking meer van de 1,5 meter voor de jeugdige sporters
-geen toernooien of uitwisselingen met andere verenigingen.
-lesgever/ trainer mag op de mat maar moet 1,5 meter afstand houden t.o.v. een eventuele andere lesgever / trainer.

Wij als bestuur stellen het op prijs te weten wie we kunnen verwachten op de lessen. Dit kan door op deze mail te reageren. Heb je aanvullende informatie of opmerkingen aangaande het volgen van de judolessen, kan je dat ook via mail of app kenbaar maken.

Voor de leeftijdsgroepen ouder dan 18 jaar geldt nog steeds de 1,5 meter afstandsregel. Dat zou betekenen dat we alleen wat losse (valbreek)-oefeningen kunnen doen. Met elkaar judoën is helaas (nog) niet mogelijk. Uiteraard zijn jullie welkom met inachtneming van de geldende maatregelen. We kijken dan ook uit naar de volgende versoepeling van de Corona maatregelen waarbij de verplichte 1,5 meter afstand verdwijnt. Hopelijk is dat begin juni al het geval.

Mocht onverhoopt aanstaande maandag de “pauzeknop” worden gebruikt, dan zullen wij net als verleden jaar het alternatief programma van buiten lessen inzetten. Hiervoor zijn we wel van het weer afhankelijk. Wanneer dit aan de orde is zullen wij jullie hierover verder informeren.

Wellicht dat niet iedereen de mail leest of de website bekijkt. Vertel het bovenstaande dus aan iedereen die je kent en lid is van onze judoclub.

We verheugen ons jullie na (te) lange tijd weer in actie te zien op de judomat.